Ze silvestrovské vraždy v Třebíči obviněn raper Masových Wrahů

Třebíč – Do vazby poslal soud dvaatřicetiletého muže, podezřelého z vraždy v Třebíči. V noci na Silvestra při potyčce před barem bodl šestatřicetiletého muže, který později v nemocnici zemřel. Obhájce podezřelého muže Rostislav Kovář potvrdil, že jde o rapera kapely Masový Wrazi Marka T., který si říká El Marón.

Jeho klient prý v baru popíjel a k ránu byl již dosti opilý. „Řekl bych, že to byla typická opilecká rvačka, bohužel měl u pasu nůž,“ uvedl obhájce. Podle Kováře jeho klient svou oběť neznal. Hodinu po konfliktu měl prý v dechu 2,76 promile alkoholu.

Incident se stal na Komenského náměstí 31. prosince, krátce po druhé hodině v noci. Přivolaná policejní hlídka zadržela podezřelého muže na místě. Oba muži jsou z Třebíče, v baru byli podle policie jako hosté. Podle policie předcházela útoku drobná potyčka mezi oběma hosty baru. Pak mladší muž vytáhl nůž a protivníka bodl jednou do zad. Kriminalisté budou prověřovat také trestní minulost zadrženého muže.

Podle Kováře nosil raper u sebe 30 centimetrů dlouhý nůž kvůli pocitu bezpečí, protože byl ve svých 11 letech přepaden. Obhájce tvrdí, že jeho klient dosud nebyl trestán, ale na policii už vypovídal kvůli textům obsahujícím násilí, které skládal a zpíval. „Nebylo mu sděleno obvinění,“ tvrdí obhájce. Svého činu údajně lituje, a to i proto, že má doma přítelkyni a šestitýdenního syna.