Tvrdší sankce za špatné parkování v Karlových Varech

Karlovy Vary - Karlovarský magistrát chce zavést tvrdší sankce za špatné parkování ve městě. Za odtah auta s pokutou zaplatí řidič až tři tisíce. Majitelé vozů to kritizují s tím, že je ve městě málo míst, kde se dá parkovat. Zákazy vjezdu, stání a vyhrazená parkoviště lemují silnice v centru Karlových Varů. Placená parkoviště jsou většinou přeplněná. Řidiči se shodují, že taková situace je nutí k tomu, aby předpisy porušovali. Řešení vidí ve zvětšení kapacity míst k parkování.

Neplacené parkoviště není ani u jedné z budov magistrátu, přestože tam lidé musejí chodit žádat například o doklady. V centru města jsou lékaři, zubaři a pobočky bank. K okresnímu ředitelství policie do lázeňského území se řidiči bez speciálního povolení vůbec nedostanou.

„Do budoucna vidíme jako řešení vybudování nového sídla policie poblíž krajského úřadu,“ uvedl Michal Šavrda, velitel pořádkové policie. Zástupci magistrátu i policisté přiznávají, že je ve městě málo míst na parkování, přesto je podle nich důležité, aby lidé předpisy dodržovali.

Velitel Městské policie Karlovy Vary Marcel Vlasák uvedl, že se jedná hlavně o parkování před přechodem z důvodu ohrožení chodců, kteří vstupují do vozovky. To je prý nejnebezpečnější. Mluvčí magistrátu říká, že město leží v údolí a nových míst na parkování je málo. Stavbám podzemních garáží brání předpisy kvůli ochraně lázeňských pramenů.

„Naší snahou je zlepšit parkování ve městě nejen sankcemi, ale i budováním parkovišť a výstavbou parkovacích domů,“ dodal mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary Jakub Kaválek. První parkovací dům začne sloužit návštěvníkům Karlových Varů už příští rok.