Zdivočelá země v Karlových Varech

Karlovy Vary - Karlovy Vary se v těchto dnech přenesly zpět do období sovětské okupace a normalizace. Alespoň tedy v místě, kde se natáčí třetí pokračování seriálu České televize Zdivočelá země.

Filmaři přijeli do Karlových Varů natáčet scény hned do dvou dílů seriálu. Točí je na dostihovém závodišti, které díky historické dřevěné tribuně nabídlo ideální prostředí. „My jsme to považovali už od začátku za těžší kousek, ale vlastně se ukázalo, že příprava, kterou jsme udělali, se vyplatila a s koňmi to šlo relativně snadno,” říká režisér Hynek Bočan.

Diváci v seriálu uvidí opět všechny známé herce z předchozích dílů, ale i nové tváře. Nechybí hlavní hrdina, kterého před 12lety ztvárnil Martin Dejdar. Děj třetí části seriálu se tentokrát odehrává na konci šedesátých let. „Jsem strašně rád, že třetí série zdivočelky se opět točí, začínáme v srpnu 1968,” vysvětluje Dejdar a podotýká: „mám pocit, že je to dnes hrozně potřeba.”

Hercům v Karlových Varech pomáhalo na 300 komparzistů, kteří se oblékli do dobových kostýmů a vytvářeli atmosféru na dostihových závodech. Všichni ale museli být trpěliví, práci filmařům ztěžovalo střídavé počasí, a tak se jednotlivé scény točily třeba i šestkrát.

Filmaři budou natáčet ještě v Lysé nad Labem, na Rokycansku a u Sedlčan. Třetí část seriálu pak diváci v televizi uvidí v září příštího roku.