Miletínští zastupitelé zakázali provoz herních automatů ve městě

Miletín - Miletínští zastupitelé se vydali do boje s hernami. Nová vyhláška zakazuje provoz herních automatů skoro na celém území města a pamatuje i na státem povolované výherní terminály. Měst, která podnikání s hazardem omezují, přibývá.

Odstranit z města hrací automaty se zastupitelé rozhodli poté, co se rozmnožil počet žádostí o vznik nových heren. Pro město by to sice znamenalo příjem až čtvrt milionu korun ročně, podle radnice jsou to ale špinavé peníze, o které nestojí. Proto zastupitelé Miletína podnikatelům s výherními automaty vyhradili jedinou ulici na ne příliš lukrativním místě se špatným přístupem mimo centrum.

Město se pojistilo i proti vzniku státem povolených výherních terminálů a ministerstvo slíbilo, že taková zařízení do Miletína nepustí. „Ministerstvo financí respektuje vyhlášky obcí, a nepovoluje ani provozování terminálů v místech, kde obec neumožní provozování výherních hracích přístrojů,“ uvedl mluvčí ministerstva Ondřej Jakob. V Miletíně by se poslední dva hrací automaty měly zastavit v červnu.