V Ústí nad Labem bojují proti černým pasažérům

Ústí nad Labem - Černí pasažéři v Ústí nad Labem dluží na pokutách milióny korun. Dopravní podnik proto začal spolupracovat se soukromým exekutorem. Ten už v některých případech zabavil dlužníkům i majetek. Jenom vloni vybral ústecký dopravní podnik na pokutách 8 miliónů korun.

V Ústí nad Labem jezdí načerno podle revizorů dopravního podniku až pětina cestujících. Rekordem je dokonce deset lidí bez jízdenky v jediném trolejbuse. Není tak divu, že černí pasažéři dluží na pokutách milióny korun. Ústecká radnice proto začala spolupracovat se soukromým exekutorem.

Mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem Milan Knotek si jeho najmutí pochvaluje: „Exekutor začíná pracovat velmi efektivně, má mnohem širší možnosti, než dopravní podnik a jeho angažování se vyplatilo.” Potvrzuje to i samotný primátor města Jan Kubata (ODS). Podle něj již několik neplatičů poznalo, že rychlé zabavení majetku je realitou a nikoliv pouhou hrozbou.

Dopravní podnik rovněž vytipoval krizové linky, jimiž jezdí nejvíc černých pasažérů. Na nich bude probíhat práce revizorů nejintenzivněji, jinými slovy prakticky denně. Při kontrolách navíc revizory nově doprovázejí i strážníci. Černí pasažéři jsou totiž agresivní. Jen za několik posledních měsíců zranili již tři revizory.