Zlevněný roční kupon na Opencard si lidé koupí jen do konce října

Praha - Zlevněný roční kupon na cestování pražskou MHD, který si cestující budou nahrávat na kartu Opencard, se bude prodávat pouze do konce října. Aby město obyvatele k pořízení karty motivovalo, vyhlásilo na roční kupon desetiprocentní slevu. Zástupci města přitom minulý týden tvrdili, že sleva bude platit až do konce roku. Karty by měly do dvou let nahradit všechny průkazky na cestování pražskou hromadnou dopravou. Roční kupon na příští rok si lidé budou moci koupit už jen s Opencard.

Podle původních informací bylo možné slevu 475 korun získat buď do konce září v kamenných obchodech nebo do konce roku v internetovém obchodu pražského dopravního podniku. „Je možné, že předtím zaznělo něco jiného,“ připustil mluvčí projektu Opencard Martin Opatrný. „Není ovšem vyloučeno, že termín pro e-shop bude ještě prodloužen,“ dodal.

Lidé, kteří si zavolají na infolinku Opencard, se ale dozví ještě něco jiného. „Podle posledních informací je sleva pouze do konce září. E-shop z nějakého technického důvodu nefunguje a ani se neví, kdy bude fungovat,“ řekl dnes telefonista. Podobné nejasnosti se v minulých dnech objevily také kolem slevy na čtenářský průkaz v pražské městské knihovně a prodlužování karet.