Montovaná hala ve Zbirohu na Rokycansku lehla popelem

Rokycansko - U Zbiroha na Rokycansku v pátek večer shořela montovaná hala s bývalou ubytovnou. Podle majitele objektu, který stál v areálu zemědělského družstva, byla opuštěná a požár se také proto obešel bez zranění. I když hasiči na místo dorazili včas, budovu už nezachránili. Zřejmě šlo o závadu na elektroinstalaci.

Oheň nahlásila řidička, která projížděla kolem haly. Montovaná stavba rychle vzplála. Když na místo dorazili hasiči, začali ochlazovat místnost, kde byly uloženy propanbutanové lahve. Během zásahu museli hasiči použít i dýchací přístroje. Objekt pak dohašovali pouze zvenku.

Plameny se hasičům sice podařilo zvládnout relativně brzy, halu ale čeká demolice. Kovová konstrukce žár nevydžela. „Tam musely být nějaké materiály, ať už teda z minulosti, nasáklé hořlavinou, oleji a podobně, které podpořily hoření,” vysvětluje Jiří Filípek z krajského ředitelství hasičů. Podle velitele zásahu Luboše Kasla měl být v objektu sklad barev, což se nsštěstí nepotvrdilo. V objektu byla dílna a kanceláře.

Majitel předběžně odhadl škodu na 4 miliony korun. Hala byla před vystěhováním. „Objekt byl opuštěný a byl chystán k vyskladnění,” dodává Filípek. Na místě zasahovalo devět hasičských jednotek. Profesionálů a Dobrovolníků. Příčinu požáru odhalí další vyšetřování.