Přeplněný plzeňský útulek pro psy by se mohl konečně přestěhovat

Plzeň - Plzeň se po dlouhé době patrně dočká dostačujícího psího útulku. Je posledním velkým městem u nás, které ještě nemá zařízení s dostatečnou kapacitou. Současný útulek je trvale přeplněn. I když okolo Vánoc počet ztracených a odložených psů klesl.

Personál má místo pro sedmdesát psů, většinou se stará o více než sto. Těsně po Vánocích klesl počet ze 120 na 96. Za patnáct let provozu útulku jich prošlo jeho branami okolo 10 000.

Útulek tedy nutně potřebuje lidi, kteří by si psi chtějí osvojit. I když lidé chtějí hlavně štěňata, pomůžou hlavně ti, kteří se nebojí starších psů. Po letošních Vánocích se takových lidí našlo víc, než bývá jindy zvykem.

Lidé pomáhají útulku i jinak. Nosí psům všechno, co potřebují. Vždycky se sejde nejvíc granulí, ale útulek jich až tolik nespotřebuje. Psí konzervy a piškoty jsou podle ošetřovatelů to nejlepší, co lidi můžou pejskům přinést.

Radnice přislíbila, že problémy útulku vyřeší. Nové vyhovující prostory začne stavět už příští rok a vybuduje pejskům daleko lépe vyhovující provizorní domov.