Policie v Mělníku kontrolovala noční podniky

Mělník - Tým pořádkových policistů a kriminalistů v Mělníku zjišťoval, jestli se nepodává alkohol mladistvým a prověřoval i možnou distribuci drog. Původní plán zmapovat několik barů a tanečních klubů na Mělnicku se během několika minut změnil. Po anonymním typu vyrazilo čtyřiadvacet policistů na jednu z největších diskoték ve městě. Zatarasili oba východy z budovy a uvnitř po kontrole občanek následovala dechová zkouška. Na diskotéce Amerika policisté zajistili 12 lidí, z toho 6 nezletilých.

Starší návštěvníci diskotéky se dobře bavili. Mladiství už méně. Za necelou hodinu jich policisté zajistili dvanáct. Před budovou diskotéky je předali sociálním pracovnicím. Policejní minibus pak skupinu provinilců odvezl na stanici, kam si pro ně přišli rodiče.

„Bylo tu šest nezletilých osob, z nichž dvě byly pod vlivem alkoholu, dále bylo zajištěno šest mladistvých osob pod vlivem alkoholu,“ nechal se slyšet Václav Tichý, mluvčí Policie ČR Mělník. Policisté říkají, že k těmto přestupkům dochází opakovaně a ve stejných podnicích. Proto se v Mělníku budou podobné razie opakovat.