Česká pošta vyhodnocuje zkušební provoz motorizované obsluhy

Plzeňsko - V obcích, kde Česká pošta plánovala uzavření kamenných poboček, byl vyhodnocen zkušební provoz motorizované obsluhy. Pošta na kolech se ale s příliš velkým ohlasem nesetkala, spíše naopak. Definitivní rozhodnutí o zrušení úřadu zatím padlo v pěti případech. Česká pošta ale odmítá zveřejnit, o která místa se jedná.

Měcholupy, Vrčeň, Čížkov - i v těchto vesnicích na jižním Plzeňsku chtěla Česká pošta zrušit kamenné pobočky s tím, že je jejich provoz prodělečný. Obyvatelé se ale vzbouřili a starostové začali o zachování pošty bojovat. Zatím úspěšně. Starosta Čížkova Josef Hons potvrdil, že zrušení pošty v nejbližší době zatím nehrozí.

Česká pošta termín zrušení poboček odložila. Nechala lidi vyzkoušet služby motorizovaných pošťáků. Pilotní projekt zahájila v říjnu. Tisková mluvčí České pošty Marta Selicharová se nechala slyšet, že využití bylo různé. Podle obyvatel jihoplzeňských obcí byl ale zkušební provoz naprostý propadák. Spolu s motorizovanou službou totiž dál fungovala i pošta kamenná.

Pošta na kolech navíc často přijížděla ve stejnou dobu, kdy fungovala zdejší pobočka, a stála přímo před ní. Starosta Vrčeně Petr Mašek se nechal slyšet, že motorizovaná pošta nepůsobila na občany důvěryhodně. V některých obcích už provoz mobilní služby skončil, jinde funguje dál. Česká pošta vyhodnocuje situaci.