Z hradecké školky utekly v pátek dvě holčičky - otevřely si deštníkem

Hradec Králové - Dramatickou situaci zažili minulý pátek pracovníci v mateřské školce Sion v Hradci Králové. Ztratily se jim totiž dvě dívky, nejdřív po nich asi hodinu pátrali sami učitelé, pak přivolali na pomoc polici. Drama nakonec dopadlo dobře, policisté holčičky našli v obchodním domě u matky jedné z nich.

Přitom je pro malé dítě poměrně obtížné ze školky odejít, dveře se totiž ovládají pomocí elektronického spínače, který je vysoko nad hlavami dětí. Dívky si ale naplánovaly dobrodružný výlet, použily pro to deštník, kterým na spínač dosáhly a vydaly se po rušných ulicích k obchodnímu centru. 

Učitelé nejprve pátrali po holčičkách sami, na policii se obrátili až po hodině. Podle mluvčí hradecké policie Anny Pešavové se ale na muže zákona měli obrátit ihned. Nikdo z učitelů zatím nebyl potrestán, policie ale případ dál prošetřuje. Mezitím se ve školce pracuje na opatřeních, aby podobná situace v budoucnu už nenastala. 

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Mateřskou školku Sion provozuje v budově města hradecký sbor církve Jednoty bratrské. Podobný případ se už stal v roce 2007, kdy ze školky utekla šestiletá dívka. Na ulici ji pak silně podchlazenou našla osmnáctiletá Adéla Straková. Podle lékařů jí tím zachránila život.