Jacksonovi fanoušci protančili Prahou

Praha - Fanoušci Michaela Jacksona prošli ulicemi centra Prahy, aby si připomněli zpěvákovy nedožité 52. narozeniny. Během pochodu si na devíti místech zatancovali na choreografii slavného videoklipu k Jacksonově písni Thriller. Podle odhadu organizátorů se akce nazvané Forever & Thriller Walkin' Prague 2010 i přes chladné počasí zúčastnilo kolem tří set zpěvákových obdivovatelů.

Sraz účastníků pochodu byl na Palackého náměstí. Odtud se po 14:30 vydali na cestu směrem k Václavskému náměstí, kde byla následující zastávka. Další taneční vystoupení mohli Pražané vidět mimo jiné v ulici Na Příkopě, na náměstí Republiky a Palachově náměstí. Poslední zastavení s taneční vsuvkou bylo na Hradčanském náměstí.

Mezi fanoušky převažovaly dívky ve věku okolo patnácti let, ale přišli i starší Jacksonovi obdivovatelé. Většina z nich měla pomalované tváře a na sobě masky, aby tak připomínali postavy zombie, které se objevují ve videoklipu písně Thriller. Někteří účastníci happeningu se po vzoru svého idolu ozdobili černými klobouky nebo slunečními brýlemi.

Reportáž Ivety Duongové (zdroj: ČT24)

Na pokyn pořadatelů si společně zatančili nacvičený tanec a poté skandovali zpěvákovo jméno. O hudební doprovod se staral vůz se zvukovou aparaturou. Pohled na stovky tanečníků si nenechala ujít řada kolemjdoucích a zahraničních turistů.

Jakub Cyrani, autor a organizátor projektu:

„Smyslem všech našich akcí je šířit poselství Michaela, bojovat za očistu jeho jména, aby o něm média přestala mluvit tak negativně a tak lživě, jak se vždycky dělo.“

Taneční „procházka“ Forever & Thriller Walkin' Prague měla navázat na úspěch podobného pochodu z loňského roku, pojmenovaného King of Pop Forever. Tehdy si 29. srpna v ulicích Prahy zatančily stovky tanečníků za doprovodu Jacksonovy skladby Beat It. Světový rekord však vytvořilo Mexiko, kde tančilo skoro 14 tisíc lidí, kteří se tak zapsali do Guinessovy knihy rekordů. „My je chceme překonat a zapsat tam Českou republiku,“ uvedl autor projektu Jakub Cyrani.

Na nedožité narozeniny Michaela Jacksona si zavzpomínají jeho příznivci tuto neděli i na koncertě v pražském Divadle Hybernia. Vystoupí na něm například finalista soutěže Česko Slovenská SuperStar Jan Bendig a několik imitátorů.

Muž v kostýmu amerického zpěváka Michaela Jacksona tančí po zahájení vzpomínkové akce Forever&Thriller Walkin´ Prague 2010, při které si fanoušci Michaela Jacksona připomněli zpěvákovy nedožité 52. narozeniny tancem na choreografii slavného videoklipu k písni Thriller.
Zdroj: Michal Kamaryt/ČTK