Je rekonstrukce pardubického bazénu předražená?

Pardubice – Nové vedení pardubické radnice prověří jednu z největších zakázek v historii města, která je údajně předražená. Rekonstrukci plaveckého areálu za více než půl miliardy korun totiž dalo zelenou odcházející radniční vedení krátce před komunálními volbami.

Dlouho se nedařilo rekonstrukci plaveckého areálu zahájit, stavbu dokonce zastavil antimonopolní úřad. Krátce před komunálními volbami se ale pracovat začalo. Nastupující náměstek primátorky Pardubic Jindřich Tauber (ČSSD) tvrdí, že zakázka je předražená. Nové vedení radnice věří, že na rekonstrukci plaveckého areálu může ušetřit až několik desítek milionů korun.

Podle nastupujícího zastupitele Pardubic Jana Němce (TOP 09) se cena měla pohybovat o 100 až 150 milionů korun méně. Odcházející náměstek primátora Pardubic Alexandr Krejčíř (ODS) se proti tomu ohrazuje tím, že cena je reálná v souladu s konceptem rekonstrukce. Na některé kritiky půlmiliardové rekonstrukce areálu působí zvláštně i to, že stavba začala krátce před začátkem komunálních voleb.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Existuje však možnost, že celý projekt rekonstrukce bude přepracován a dodatečně tak vznikne levnější varianta. Podle zjištění statika je totiž zřejmě narušená technologie usazení bazénu a s tím nikdo nepočítal. Nastupující primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková (SPP) potvrdila, že v důsledku by to mohlo znamenat změnu projektu.

O osudu rekonstrukce plaveckého areálu nové vedení radnice rozhodne zřejmě až začátkem příštího roku.