V Karlových Varech poklepali na základní kámen nového úřadu práce

Karlovy Vary – V bývalých kasárnách na kraji Karlových Varů je čilý stavební ruch. Většina krajských institucí se tam snaží přenést svá sídla. Jde o levnější zónu s dostatkem parkovacích míst. Ze starých sídel úřadů v centru se zřejmě stanou hotely a sanatoria. Nový úřad práce přijde i s inventářem na 75 milionů korun.

Ředitel Úřadu práce Karlovy Vary Kamil Řezníček sdělil, že při dnešní nezaměstnanosti prostory stávajícího úřadu nestačí. Investoři říkají, že jim na nové instituce v areálu vydělá prodej starých budov v centru města. Vedle budoucího staveniště úřadu práce se začalo dělat na novém krajském policejním ředitelství, které bude stát 170 milionů korun.

Budovu starého okresního ředitelství uprostřed města policie opustí. Mluvčí Krajského ředitelství PČR Pavel Valenta je toho názoru, že stát získá na prodeji starých budov více peněz, než kolik stojí stavba nového sídla.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

V řádu měsíců bude nutné zahájit stavbu nové základny zdravotní záchranné služby. Té zatím pronajímá část své budovy Krajské ředitelství Hasičského záchranného sboru. Aby sladilo své působení s evropskou legislativou a dosáhlo na eurofondy, potřebuje větší prostory. Krize a úsporná opatření však opožďují i další plánované stavby včetně už vyprojektovaného krajského úřadu za 300 milionů korun, univerzitního kampusu nebo krajského archivu.