Policisté řešili další řidiče jedoucí v protisměru

Benátky nad Jizerou – Policisté v noci na dnešek opět zasahovali na rychlostní silnici R10, kde údajně jel ve směru na Prahu další řidič v protisměru. Hlídka se za ním vydala z Benátek nad Jizerou, naproti mu jeli kolegové z pražské policie. Řidiče ale nikde nepotkali, zřejmě se mu podařilo včas sjet z rychlostní silnice. Podle mluvčího mladoboleslavské policie Ladislava Mareše se incident obešel bez nehody. Podobný případ se stal dnes i na D2 u Brna.

Policii telefonovali dva nezávislí svědci, kteří vůz v protisměru potkali na jednadvacátém kilometru ve směru na Prahu. „Vyrozuměli jsme pražskou policii, naše hlídka vyjela souběžně s nimi, ale nikde ho policisté neviděli a obě hlídky se potkaly na pátém kilometru,“ popsal zásah Mareš.

K obdobné situaci došlo dnes také na dálnici D2 nedaleko Brna. Motoristé ohlásili, že po ní jede v protisměru osobní vůz. Policie sice neprodleně zastavila dopravu, řidiče však nenalezla. Případem se dále zabývají dopravní policisté.

Po R10 jel nedávno v protisměru třiatřicetiletý Švýcar, který ohrozil pod vlivem drog desítky lidí. Ve vysoké rychlosti ujel mezi Turnovem a Prahou zhruba 70 kilometrů. Způsobil asi pět dopravních nehod, při nichž havarovalo kolem deseti vozidel. Muž byl obviněn z obecného ohrožení, za což mu hrozí až osm let vězení.

Policie tvrdí, že piráta dříve zastavit nemohla. Její postup zkoumá policejní prezidium. Mareš dnes uvedl, že podobné případy, kdy po R10 jede někdo v protisměru, bývají hlášeny jednou až dvakrát do týdne. „Vzhledem k počtu nájezdů a sjezdů je docela složité udělat nějaké větší opatření,“ uvedl. Někdy podle něj řidiči zmatkují a spletou si nájezd, často v jejich počínání hraje roli také alkohol.