Vlaky nejezdily Mladou Boleslaví, na nádraží vykolejila souprava

Mladá Boleslav – Další železniční nehoda zastavila provoz na tratích Praha–Turnov, Nymburk–Česká Lípa a Mladá Boleslav–Stará Paka. Na hlavním nádraží v Mladé Boleslavi vykolejila brzy ráno při posunu Regionova. Všechny dálkové i regionální linky, které Mladou Boleslaví procházejí, proto byly v době ranní špičky nahrazeny autobusovou dopravou. V nejdůležitějším směru na Bakov nad Jizerou se podařilo obnovit provoz po jedenácté hodině dopoledne, později začaly jezdit i regionální spoje mezi hlavním nádražím a zastávkou Mladá Boleslav-město. Provoz na železnici dnes narušily také nehody ve Studénce, kde člověk vstoupil před jedoucí pendolino, a v Nové Roli, kde se srazil osobní vlak s autem.

Železniční provoz byl po nehodě, která se stala před půl šestou ráno, zastaven v úsecích mezi stanicemi Mladá Boleslav-hlavní nádraží a Mladá Boleslav-Debř, resp. mezi hlavním nádražím a zastávkou Mladá Boleslav-město.

Výpadek výrazně ovlivnil ranní špičku, když znemožnil plynulou jízdu rychlíků, které jezdí z Tanvaldu a Turnova do Prahy, a linky Kolín–Česká Lípa–Rumburk. Nahrazeny autobusem byly také osobní vlaky. Lidé se tak dostali do práce nebo školy se zpožděním mnoha desítek minut. Provoz obnovila železniční správa po jedenácté hodině, mimořádná výluka tak trvala déle než pět hodin.

Železniční nehody v posledních týdnech výrazně komplikují provoz na významných tratích. V minulém týdnu se srazily dva vlaky na pražsko-plzeňské dráze, celý den potom museli cestující přestupovat do autobusů. Střet osobního vlaku s posunovací lokomotivou zastavil předminulý víkend provoz na nádraží Praha-Libeň, kudy prochází tah z Prahy do Brna i Ostravy.