Chodovským štamgastům zůstanou v noci jen dvě hospody

Chodov – Jen dvě výjimky ze zákazu provozu restaurací po 22. hodině udělili radní v Chodově na Sokolovsku. O povolení nočního provozu přitom žádalo deset restauratérů. Další sepisují petici proti mimořádně přísné vyhlášce, která má podle radnice zajistit ve městě klid. V Chodově je zhruba 50 restauračních zařízení.

Radní povolili provoz po 22. hodině pouze Kulturnímu a společenskému středisku, kde se pořádají zábavy a plesy, a Spartě, kde se pravidelně konají diskotéky. Zbylí žadatelé o výjimku odešli z radnice s prázdnou. „Většina z nich požádala o prodloužení provozu bez toho, aby uvedla konkrétní akce. To by bylo obcházení vyhlášky, to nechceme. Mají ale možnost žádost doplnit,“ zdůvodnil chodovský místostarosta Patrik Pizinger.

K vyhlášce zakazující noční provoz restaurací inspirovaly vedení města četné stížnosti občanů, podle nichž nebyl v noci v Chodově klid. „Víme, že vyhláška zasáhne i zařízení, která neměla problémy. Ale stížností lidí bylo už hodně. Naopak reakce občanů po zavedení vyhlášky jsou pozitivní. Ve městě je klid,“ uvedl místostarosta. Dodal však, že radnice chce na jaře zhodnotit výsledky zavedení vyhlášky a případně její parametry upravit.