Po srážce tří aut na D1 skončilo pět lidí v nemocnici

Rousínov – Na D1 u Rousínova na Vyškovsku se odpoledne srazila tři auta. Tři lidé se zranili. Vraky aut blokují směr na Brno, policie však musela zprvu uzavřít i opačný směr. Ke třetí hodině odpoledne byl v každém směru zprůjezdněn jeden pruh, o další tři hodiny později byla dálnice plně průjezdná – ovšem s ohledem na omezení, které na místě panuje kvůli opravě vozovky. U nehody zasahovali záchranáři s vrtulníkem, ukázalo se však, že jsou následky nehody poměrně mírné. Přesto pět ze šesti zraněných lidí skončilo v nemocnici. Jako příčinu nehody stanovili policisté nedodržení bezpečné vzdálenosti.

Nikdo nebyl zraněný těžce. „Jednoho pacienta záchranáři ošetřili na místě, další transportovali do nemocnic ve Vyškově a v Brně. Lidé měli pohmožděniny a další lehká zranění,“ upřesnila mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Nehoda dálnici zablokovala na 225. kilometru, v místě, kde je provoz omezen i za obvyklých okolností kvůli opravě vozovky a jezdí se obousměrně v jednom pásu. Směr na Ostravu tak bylo nutné uzavřít kvůli přistání záchranářského vrtulníku. Během úplné uzavírky odkláněla policie dopravu ve směru na Prahu přes exit 226 Vyškov-západ, ve směru na Ostravu přes exit 216 Rousínov. Asi po hodině byl zprůjezdněn jeden pruh v každém směru, o tři hodiny později byl jízdní pás plně průjezdný.

Během uzavírek se vytvořily dlouhé kolony. To zkomplikovalo i konečné zprůjezdnění autostrády. Bylo totiž nutné odtáhnout jedno z havarovaných vozidel, odtahový vůz však uvázl v koloně.