Pod vlak vstoupil člověk, plzeňsko-domažlická trať stála

Stod (Plzeňsko) – Mezi Stodem a Holýšovem na trati Plzeň–Domažlice nejezdily vlaky. Po desáté hodině vstoupil před projíždějící osobní vlak člověk. Při nehodě zemřel, provoz na vytížené jednokolejné trati proto musel být zastaven. Provoz byl obnoven v jednu hodinu odpoledne. Tragický střet vlaku s člověkem se stal také včera na Slovácku.

Nehoda ve Stodu se podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala stala v 10:22. „Osobní vlak jel z Domažlic do Plzně. Ke srážce došlo v místě, které není veřejnosti přístupné. V současné době ještě není sražený člověk identifikován,“ sdělil mluvčí. S výjimkou expresu Praha–Mnichov, který jel odklonem přes Klatovy, byly všechny vlaky mezi Stodem a Holýšovem zrušeny a cestující museli přestoupit do náhradních autobusů.

Ve dvou dnech jde o druhou podobnou nehodu. V úterý přišel o život devětadvacetiletý muž, který se ocitl před vlakem na trati z Uherského Hradiště do Veselí nad Moravou. „Vstoupil do kolejiště mezi stanicí Uherský Ostroh a viaduktem. Strojvedoucí již nemohl střetu zabránit,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental. Také na této trati musel být přerušen provoz, výluka trvala zhruba tři hodiny.