Brno se připravuje na vrchol roku, motocyklovou GP

Brno – Masarykův okruh na okraji Brna se chystá na vrchol sezony, tradiční Velkou cenu silničních motocyklů. Tradičně převyšuje celkový počet diváků všech součástí závodů 200 tisíc. Letos jich podle odhadů nebude méně, proto se musí okruh připravit na nápor jindy v roce nevídaný. Na grand prix se chystají také okolní kempy i celé město.

Motocyklová Velká cena České republiky přilákala nejvíce lidí v roce 2007, kdy závody navštívilo 245 tisíc diváků. Další ročníky příliš nezaostaly, Brno se tak již od počátku týdne chystá na další závodní víkend a čeká, zda po pěti letech opět nepadne rekord.

Majitelé některých kempů začali stříhat trávníky, chystat stanová místa. Nejvíce práce s přípravou mají ti provozovatelé, kteří své pozemky nabízejí ke stanování pouze po dobu velké ceny. Připravují se také restauratéři a zejména policie.

Brněnský závod – který v zemi nemá konkurenci v podobě dalších světových motoristických závodů, jako je formule 1 – byl v posledních letech nejnavštěvovanější z celého kalendáře. Oproti jiným grand prix je návštěvnost až trojnásobná.

Telefonát Ondřeje Schneidera (zdroj: ČT24)