Muže podezřelého z vraždy chytili policisté po týdnu

Praha – Skoro týden poté, co byla v krkonošském Černém Dole zabita šestašedesátiletá žena, zadrželi policisté mladíka, kterého považují za vraha. Po rozsáhlém pátrání v celém Královéhradeckém kraji ho nakonec dopadli na pražském předměstí. Když ho policie chytila, k činu se přiznal a naznačil, že je rád, že má útěk za sebou.

Dvaadvacetiletého muže viní kriminalisté, že zabil svoji příbuznou, se kterou žil ve společné domácnosti v Černém Dole. „Je obviněn z toho, že zavraždil několika ranami do hlavy tupým předmětem svou šestašedesátiletou příbuznou,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková s tím, že se mladík k činu po zadržení přiznal. Motiv činu policie zatím neozřejmila, upozornila však, že obviněného také podezírá, že z peněženky zavražděné ženy ukradl peníze a platební kartu, na niž potom vybíral hotovost.

Podle vyšetřovatelů došlo k vraždě v Černém Dole minulé pondělí, mrtvou ženu však nalezli až o dva dny později. Poté zahájili složité pátrání po po podezřelém muži. V regionu, kde žil, nebyl k nalezení. Mladík zamířil jinam, navíc si zakoupil nové oblečení a starého se zbavil – oděv byl totiž součástí jeho popisu, který policie zveřejnila. Přesto byl nakonec mladý muž zadržen v sobotu odpoledne v Praze na Černém Mostě. „Při zatýkání nekladl žádný odpor. Naopak. Podle slov kolegů byl zřejmě rád, že má útěk za sebou. V průběhu dnešního dne zašle vyšetřovatel k rukám státního zástupce podnět na jeho vzetí do vazby,“ uzavřela policejní mluvčí s tím, že mladému muži hrozí trest 10 až 18 let vězení.