Policejní razie uzavřela ulici Ve Smečkách

Praha - Během policejní razie byla uzavřena ulice Ve Smečkách v centru Prahy. V jednom z tamních nočních podniků policisté zadrželi zatím tři lidi pro podezření z několika trestných činů spojených s prostitucí. Rozsáhlá akce potrvá celou noc. „Zásah byl připravován dlouho dopředu. Dnes v noci se uskuteční výslechy zadržených osob, připravujeme také domovní prohlídky. Více informací sdělíme ráno,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Již v prosinci kriminalisté obvinili z kuplířství majitele nočních klubů v ulici Ve Smečkách a také dalších 14 lidí, kteří podle vyšetřovatelů pracovali jako organizovaná skupina. Údajně několik let sjednávali a kořistili z prostituce v podnicích Darling Cabaret a Sexy Sauna Club.

Obvinění skupiny lidí ze sexbyznysu následovalo po zásahu kriminalistů v klubech na konci listopadu. Ulice Ve Smečkách je dlouhodobě nechvalně známá kvůli prostituci. Nevěstinců je tam několik. Praha má v současnosti vyhlášku, která zakazuje nabízet prostituci na veřejných prostranstvích, nemůže ji ale kontrolovat v uzavřených objektech.

Město se s těmito podniky snaží bojovat aspoň jinými prostředky. Například v polovině loňského roku se v ulici otevřela služebna městské policie. Městská část také nařídila loni v květnu vyklizení jednoho klubu, který začal lákat na erotické služby spoře oděnými dívkami ve výlohách.

Důvodem nařízení bylo to, že vlastník údajně nedodal úředníkům ve stanoveném termínu potřebné dokumenty ke stavbě. Nájemce objektu se odvolal na magistrát, který uznal, že vyklizení bylo protizákonné. Podle úřadu se ale postupovalo v souladu se zákonem a případ může mít soudní dohru.

Vydáno pod