Kamion si ráno lehl na vyškovsko-olomouckou R46, zmizel až odpoledne

Brodek u Prostějova (Prostějovsko) – Rychlostní silnice R46 na Prostějovsku je po devíti hodinách konečně plně průjezdná. Ráno ji přehradil kamion, který prorazil středová svodidla a převrátil se. Až do poledne byla silnice zcela neprůjezdná, potom ještě tři hodiny měli řidiči k dispozici pouze jeden pruh v každém směru.

Nehoda se stala kolem šesté hodiny ráno na 11. kilometru rychlostní silnice. „Kamion převážející palety s briketami se převrátil a zablokoval oba pruhy,“ přiblížil policejní mluvčí Josef Bednařík. Silnici R46 nehoda zcela přehradila, uzavřeny byly oba směry. Zůstalo to tak až do poledne, kdy se začalo jezdit jedním pruhem v každém směru.

Místem, kde kamion havaroval, nevede žádná kapacitní silnice. Řidiči tak museli mezi 8. a 13. kilometrem jezdit po „okreskách“, které intenzivní provoz rychle ucpal. Po částečném zprůjezdnění rychlostní silnice se sice přesunuli na ni, ale ani tam nebyl provoz plynulý, protože v levých pruzích pokračoval úklid a oprava svodidel. Bez omezení průjezdná je R46 až od tří odpoledne.