V kontejneru na textil zemřel muž, nejspíš se zaklínil a udusil

Dobřichovice (Praha-západ) – Ve víku kontejneru na textil ve středočeských Dobřichovicích nalezli policisté mrtvého muže. Předpokládají, že se na jeho smrti nikdo nepodílel, muž se v kontejneru zaklínil a udusil se vlastní váhou. Smrt s hlavou v kontejneru ovšem není zcela ojedinělá, kontejnery jsou navrženy tak, aby nebylo možné vyndavat z nich věci a nepočítá se s tím, že dovnitř někdo zkusí vlézt.

V kontejneru, kam je možné vkládat nepotřebné oděvy, které potom charitativní organizace rozdělují chudým lidem, nalezli policisté kolem sedmé ráno mrtvého dvaatřicetiletého muže. Podle policejní mluvčí Lenky Uriánkové se muž v kontejneru podle všeho nešťastnou náhodou zasekl a udusil. Případné cizí zavinění však ještě posoudí lékaři při pitvě.

Muž, který zemřel v kontejneru v Dobřichovicích, není letos první, kterého potkala taková smrt. V srpnu v severočeské Kadani zahynul stejným způsobem jiný muž, který se zaklínil v kontejneru na elektroodpad. Bezpečnost kontejnerů před časem testovala Česká televize společně s policií a záchranáři a zjistila, že se do kontejneru s elektroodpadem člověk skutečně dostane – například dítě bez větších nesnází. Ven to však už bez pomoci nejde. Kontejnery jsou totiž vytvořeny tak, aby z nich nebylo možné vytahovat věci.