Za drogy v Pečkách obvinili policisté už 17 lidí

Pečky (Kolínsko) – Dva lidi včetně prodavačky heroinu obvinili policisté v souvislosti s protidrogovou akcí v Pečkách. Obvinění tak celkem čelí už sedmnáct osob, podle policie by po jejich vyslechnutí mohly přibýt ještě další.

V Pečkách, známých jako problematické místo středočeské drogové scény, se policisté pustili do rozsáhlého zatýkání již v polovině předminulého týdne. V Pečkách a dalších třech obcích zadrželi množství lidí – nejenom distributory, ale i výrobce a dovozce drog – z nichž nejprve obvinili třináct. V průběhu dalších dvou týdnů přibyli další, teď už policie stíhá sedmnáct lidí, z nich devět je ve vazbě. „Byly obviněny další dvě osoby. Jednou z těchto osob je čtyřiačtyřicetiletá žena z Českého Brodu, která distribuovala heroin dalším osobám,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

Vyšetřovatelé oznámili, že chtějí „eliminovat drogovou trestnou činnost“ v Pečkách přinejmenším na několik let. Na počátku proto zasahovali na sedmi místech naráz, kromě lidí zadrželi také tři varny, půl kilogramu pervitinu, heroin, hašiš a marihuanu.