Mňága a Žďorp zahájila koncertní turné Made in China

Zubří – Skupina Mňága a Žďorp zahájila v Zubří na Valašsku koncertní turné Made In China, na kterém prezentuje poslední, stejnojmenné album. O vznik desky nahrané v Číně se zasloužili i fanoušci skupiny, kteří hudebníkům přispěli na cestu i nahrávání více než půl milionem korun.

Skupina by si cestu do Číny nemohla dovolit; díky veřejné sbírce tam nejen odehrála koncerty na velkých festivalech v Šanghaji či Pekingu, ale také natočila nové album. V moderním pekingském nahrávacím studiu vybaveném analogovým mixem a čínskými techniky hudebníci strávili tři dny.

Asijské prostředí ale novou desku valašské skupiny nijak neovlivnilo. Vliv Číny se objevil jen v jedné písni, kde vokály nazpívaly čínské amatérské zpěvačky. Skladby inspirované pobytem v Asii má skupina teprve v plánu. „Určitě něco uděláme, ale počkáme si, až se něco samo vynoří,“ řekl frontman skupiny Petr Fiala. Protože do Číny Mňágu a Žďorp doprovázel kameraman, mohou se fanoušci těšit také na půlhodinový dokument.

Události v kultuře: Mňága a Žďorp po čínsku (zdroj: ČT24)

Turné Made in China začalo v kulturním domě v Zubří na Valašsku. Do konce roku plánuje skupina ještě jedenáct koncertů v Česku i na Slovensku.