OBRAZEM: Bratislavskou dálnici uzavřel požár kamionů

Břeclav – Na dálnici D2 mezi Břeclaví a hranicemi se ráno srazily dva kamiony a začaly hořet. Jeden řidič zahynul, druhý vyvázl s lehkým zraněním. Dálnice byla ve směru na Brno deset hodin uzavřena, policie dopravu odkláněla přes Hodonín.

Nehoda se stala kolem 6:15 ráno na 59. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. „Při události zemřel jeden člověk, dalšího ošetřila záchranná služba na místě. Škoda se pohybuje kolem 2 milionů korun,“ potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Podle policejní mluvčí Andrey Strakové narazil jeden kamion do druhého, který stál v odstavném pruhu. Oba začaly hořet, zbyly z nich pouze trosky. Zahynul řidič maďarského kamionu, druhý, který řídil kamion s řeckou poznávací značkou, utrpěl lehčí poranění.

Nehoda se stala nedaleko od česko-slovenských hranic, k požáru proto vyjeli i hasiči ze Slovenska. „Samotný příjezd k nehodě byl velmi komplikovaný, protože zejména řidiči kamionů zcela zablokovali dálnici a zásahové vozy tak měly velký problém s průjezdem. Opět se tak v praxi potvrdilo, že řidiči neznají a nerespektují nutnost vytvořit tzv. záchrannou uličku, která velmi dobře funguje např. v sousedním Rakousku,“ upozornil Mikoška.

Doprava ve směru na Slovensko byla dočasně omezena a svedena do jednoho jízdního pruhu. Směr na Brno byl téměř celý den uzavřen. Kamiony policie odkláněla směrem na Hodonín, v centru města to způsobilo dopravní problémy.