Výjimečné vydání „Uvolněte se, prosím“ slavilo u diváků úspěch

Praha - Jubilejní 200. vydání pořadu Uvolněte se, prosím se stalo nejúspěšnějším pořadem páteční nabídky všech televizních stanic. Vyhledalo jej 13,3 procenta, tedy 1 milion 162 tisíc dospělých diváků, což reprezentovalo 38,13 procenta podílu na divácích přítomných u televizních obrazovek. Tento jubilejní večer byl výjimečný nejen pro diváky České televize, ale i pro samotného moderátora Jana Krause, neboť on poprvé v historii pořadu neznal jména svých hostů předem.

V Krausově talk show se tentokrát sešli jeho nejbližší. Prvním hostem byla Eliška Krausová, sestra Jana Krause, která od roku 1968 žije v Kolumbii. Na vyprávění o svém dětství a o svém vztahu se svými sourozenci navázal v druhé části pořadu příběh objeveného nejstaršího syna Marka. Na červenou pohovku si tak sedli všichni Krausovi synové a divákům svěřili své pocity, když se dozvěděli, že mají nejstaršího bratra. Nejstarší Krausův syn poté odkryl okolnosti, které jej přivedli ke zjištění, že je skutečně syn slavného Jana Krause.

Marek - moderátor Kraus přes kopírák

„Když jsem se poprvé o tátovi dozvěděl, byl pro mě Kraus postavičkou sci-fi,“ řekl Marek divákům. „Kdybys tehdy poslal fotografii, mohli jsme ušetřit za testy DNA,“ smečoval svým ironickým humorem Kraus, jehož děti jsou si podobné skoro jako vejce vejci. Genovou výbavu tedy nezapřel ani nejstarší syn.

Hvězdným gratulantem byl i režisér Miloš Forman ve speciálním videu, ale i Krausova partnerka Ivana Chýlková, která si zazpívala s Davidem Krausem. Jeden z největších „dárků“ pak čekal na oblíbeného moderátora v závěru pořadu, dokonce kvůli němu musel opustit studio a vyjít před divadlo Ponec. Tam na něj čekal lev Leo.