Jsem pyšný, že jsem se po delší době ve filmu nesvlíkal, přiznává Jiří Langmajer

Rozhovor s Jiřím Langmajerem (zdroj: ČT24)

Do českých kin na konci září vstoupí dva snímky, v nichž se objeví Jiří Langmajer. Nejprve v roli komediální a následně dramatické. Od čtvrtka 23. září se mohou diváci seznámit se Zbožňovaným v režii Petra Kolečka. O týden později začnou biografy promítat drama Minuta věčnosti, kterou natočil Rudolf Havlík. Jiří Langmajer při té příležitosti poskytl rozhovor ČT24.

Filmové novinky, kde figuruje v titulcích, Jiří Langmajer prý ještě neviděl. „Nerad se dívám, protože už to nemůžu změnit,“ vysvětluje. V komedii Zbožňovaný hraje bývalého zetě titulního hrdiny – pediatra v podání Jiřího Bartošky, který odchází do penze. Že bude mít víc času se těší jak jeho rodina, tak jeho dlouholetá milenka.

„Většinou hraju u Petra jeho alter ego, proto tam mám tak blbé vtipy,“ okomentoval svou roli Langmajer. S Kolečkem natáčel už jeho celovečerní režijní debut Přes prsty z volejbalového prostředí. Ve Zbožňovaném jeho filmovou rodinu tvoří kromě Bartošky i exmanželka Petra Hřebíčková a tchyně Zuzana Kronerová.

Trailer: Zbožňovaný (zdroj: ČT24)

Kardiochirurg na Islandu

V odlišné roli se představí v další novince – snímku Minuta věčnosti. Ztvárnil uzavřeného a introvertního kardiochirurga, jehož dcera má vrozenou srdeční vadu. Po operaci, kterou vede on, odjedou oba na dobrodružnou výpravu na Island, aby k sobě opět našli cestu. Dívka ale náhle uprostřed přírody zkolabuje.

Herecké obsazení si vystačilo s Jiřím Langmajerem a Martinou Babišovou. Třetí postavou je podle režiséra Rudolfa Havlíka islandská příroda. Celý štáb čítal necelých deset lidí.

„Podotýkám, že jsme tam jeli všichni bez nároku na honorář, takže jestli dostaneme nějaké peníze, tak až na to přijdou lidi. A jsem na tenhle film pyšný také z toho důvodu, že jsem měl po delší době možnost hrát roli, kde se nesvlíkám a neobcuji s ženami,“ podotýká Langmajer.

S Havlíkem navíc v současné době natáčí pokračování komedie Po čem muži touží. „V prvním filmu jsem hrál muže, který se probudí jako žena v těle Anči Polívkové. V tomto filmu je to přesně naopak, kdy Anička Polívková se po alkoholické eskapádě ráno probere v mém těle,“ prozradil.