Folklor z izolace. Taylor Swift překvapila novým albem

Americká zpěvačka Taylor Swift se v pauze vynucené epidemií koronaviru zabavila tím, co umí nejlépe – skládáním nových písniček. Rovnou z nich natočila i nové album a k překvapení fanoušků ho o půlnoci pustila do světa. Novinku nazvala Folklore.

„Většina toho, co jsem plánovala na léto, se nekoná. Ale stalo se něco, co jsem neplánovala. Vzniklo mé osmé studiové album, Folklore. Překvapení. Dnes o půlnoci vydám zcela nové album písniček, do nichž jsem vložila všechny své nápady, sny, obavy a úvahy. Napsala a natočila jsem toto album v izolaci,“ upozornila zpěvačka dopředu na sociálních sítích.

Folklore vychází rok po desce Lover. Swift napsala nebo se podílela na tvorbě všech písní, přičemž při jedenácti z nich spolupracovala se zakladatelem skupiny Bon Iver Justinem Vernonem. Na novince s celkem šestnácti skladbami se představí také multiinstrumentalista Aaron Dessner a Jack Antonoff z kapel Steel Train a Fun.

K singlu Cardigan také Swift rovnou vydala klip. Natočený za přísných opatření s ohledem na zdraví zpěvačky i štábu, ujistila. 

Za normálních okolností by se prý rozmýšlela, kdy nastane k vydání alba ideální čas. V této mimořádné době se ale rozhodla neotálet. „Instinkt mi říká, že když uděláte něco, co se vám líbí, měli byste to světu nabídnout,“ napsala na Instagramu.