Uhrančivý Vodník předznamenal finále. Poslední případ detektivů od Nejsvětější trojice je tu

Události: Detektivové od Nejsvětější trojice se pouští do posledního případu (zdroj: ČT24)

Příští neděli nabídne Česká televize první díl poslední minisérie s detektivy od Nejsvětější Trojice nazvanou Živé terče. Vyšetřovatelé olomoucké kriminální policie se vydají po stopě sériového zabijáka, jehož vražedným nástrojem je kuše. Závěrečný příběh, stejně jako první a třetí sérii, režíroval Jan Hřebejk.

Oslava promoce se pětici spolužáků vymkne z rukou. Události naberou netušený spád a vyústí po deseti letech sérií vražd. Vyšetřování se ujme olomoucký policejní tým v čele s Pavlem Mrázem a Marii Výrovou. Ta nově odhaluje i něco ze svého soukromí.

„Je pevná, je tvrdá, je neoblomná, ale zároveň je mnohem křehčí a taková ženštější,“ prozrazuje o postavě herečka Klára Melíšková. V závěrečné minisérii má přítele, jehož syna se případ týká a z toho vyplývá i osobní rozměr, který pro ni vyšetřování bude mít.

Minisérie se nese v duchu boje s časem. Pokud pachatele kriminalisté neodhalí co nejdřív, dojde k dalším vraždám.

Poslední případ detektivů od Nejsvětější trojice režíroval Jan Hřebejk, který se na celkem pěti sériích střídal s kolegou Viktorem Taušem. Ten je podepsán pod režií nedávno zakončené minisérie Vodník.

„Každá minisérie měla ambici už od autorů Michala Sýkory a Petra Jarkovského, aby se lišila trošku žánrově. Tahle poslední série Živé terče je, řekl bych, oproti temnému nebo experimentujícímu Vodníkovi taková zábavná,“ hodnotí poslední případ detektivů od Nejsvětější trojice Hřebejk.

Závěrečný případ se natáčel 40 dní v průběhu tří letních měsíců loňského roku. Zatímco některé scény vznikaly přímo v Olomouci, jiné jen kousek za Prahou. Stanoviště olomoucké kriminálky vytvořili filmaři v obci Zlatníky.