Twenty One Pilots míří do Prahy

Držitelé ceny Grammy Twenty One Pilots se vrací do Prahy. Jejich koncert proběhne 16. února 2019 v O2 Areně v rámci světového turné The Bandito Tour, na kterém představí své poslední album Trench.

Populární dvojice Twenty One Pilots do Prahy přijíždí potřetí. První pražské vystoupení vyprodali čtvrt roku dopředu, to další bylo pro velký zájem přesunuto do prostornější Tipsport areny. 

Dvoučlennou kapelu z Ohia tvoří Tyler Joseph a Josh Dun. Na svém kontě mají už 5 alb. To poslední nese název Trench a vyšlo 5. října 2018. Z nového alba skupina postupně vydala již pět videoklipů, nejprve k trojici skladeb Jumpsuit, Nico And The Niners a Levitate, které natočil dlouholetý spolupracovník kapely Andrew Donoho a jež se spojují v jeden příběh. Videoklipy posbíraly na YouTube jen během prvních pár dnů kolem 50 milionů zhlédnutí dohromady. Později na ně navázali samostatnými vizuály ke skladbám My Blood a Chlorine

Předchozího alba Blurryface, jež vyšlo v roce 2015, se celosvětově prodalo přes 6,5 milionu kopií. Obsahovalo hned několik velmi úspěšných singlů, například Stressed Out, za který skupina získala Grammy a řadu zlatých, platinových a multiplatinových certifikátů. Na YouTube má klip Stressed Out skoro 1,5 miliardy zhlédnutí a je tak 51. nejsledovanějším videem vůbec.

Neméně úspěšný byl i hit Heathens ze soundtracku k filmu Sebevražedný oddíl, jenž také pokořil miliardovou hranici zhlédnutí a ve více než šedesáti zemích světa se stal číslem 1 na iTunes. Také proto se nové album Trench stalo jedním z nejočekávanějších titulů předchozího roku.

Na beznadějně vyprodaný koncert uvolnil tento týden pořadatel poslední volné vstupenky. Nechcete-li si tedy tento jedinečný zážitek nechat ujít, máte ještě šanci. Recenzi na koncert si budete moci později přečíst na našem webu. 

Twenty One Pilots (někdy stylizováno jako twenty øne piløts) je americká hudební skupina pocházející z Columbusu v Ohiu. Kapela oficiálně vznikla roku 2009 a jejími členy jsou Tyler Joseph a Josh Dun. Na svém kontě mají pět alb, z nichž dvě úvodní vydali, aniž by byli podepsáni pod nahrávací společností. První album se jmenovalo Twenty One Pilots (2009), druhé Regional At Best (2011). Následně se zapsali pod vydavatelství Fueled By Ramen a roku 2013 jim vyšlo album Vessel. 19. května 2015 (17. května 2015 na iTunes) vyšla jejich čtvrtá deska s názvem Blurryface. 5. října 2018 vyšla jejich už pátá deska s názvem Trench.
Kapela kombinuje prvky piana, bicích, ukulele, vokálů a příležitostně i baskytary a trumpety. Jejich texty jsou označovány za poezii, a jelikož je těžké poezii „vecpat“ (jak se vyjádřil Tyler) do hudby, často se ze zpěvu přechází v rapování. Kapelu lze jen stěží zařadit do jednoho stylu vzhledem k jejich variabilitě. Dle článku na mtv.com je duo obdivováno pro svá energická vystoupení naživo a pro svůj styl, označovaný jako „schizofrenní pop“, ve kterém spojují melodii vedenou pianem s recitovanými úseky. Podle slov členů je hlavním cílem kapely přinutit lidi zamyslet se a najít radost ve svém životě. Ačkoli hodně z jejich skladeb obsahuje narážky na křesťanskou teologii, jež obsahují i zprávy (i když nikoli zjevné) o Bohu a rovněž všichni členové kapely (dřívější i současní) jsou křesťané, Twenty One Pilots nelze považovat za křesťanskou kapelu.

Diskografie: 
Twenty One Pilots (2009)
Regional At Best (2011)
Vessel (2013)
Blurryface (2015)
Trench (2018)

Členové: 
Tyler Joseph – zpěv. Hraje na piano, ukulele, baskytaru, klávesy, syntezátory (2009–nyní)
Josh Dun – bicí, trumpeta (2011–nyní)

Zdroj: Wikipedia

Twenty One Pilots
Zdroj: ČT24/FB Twenty One Pilots/Brad Heaton