ČT natáčí komediální krimi od tvůrce Kosma. Zločince stíhají Tři poldové a nemluvně

Namísto zbraně dudlík a plenky, namísto drsné policejní stanice rodinný domek v menším středočeském městě. Česká televize natáčí komediálně detektivní seriál Tři poldové a nemluvně podle scénáře Tomáše Baldýnského. Za režií stojí dvojice Jan Bártek a Radek Bajgar a v rolích „tří poldů“ se objeví Svatopluk Skopal jako penzionovaná policejní legenda a Marek Němec a Marek Adamczyk coby jeho synové a pokračovatelé rodinné policejní tradice.

„Tři poldové a nemluvně je rodinná komediální detektivka, která se od ostatních liší téměř vším. Vraždu abyste v ní pohledali, naši detektivové většinou nevyjíždí na místo činu s houkačkou, ale s kočárkem a místo služební zbraně si nesmějí zapomenout dudlík a flašku se sunarem. Přesto i oni zažívají dramatické příběhy a přesto, nebo právě proto, zde spravedlnost a láska vždycky vítězí,“ prozradil k chystanému seriálu Tomáš Baldýnský. 

Pro Českou televizi už napsal před dvěma lety komediální seriál Kosmo. Satirický příběh o cestě Čechů do vesmíru režíroval Jan Bártek, který se ujme režie i u Tří poldů a nemluvněte. Jeho spolurežiséra Radka Bajgara mohou diváci ČT znát jako tvůrce vodnického seriálu Neviditelní.

„Domácí české příběhy“

V novém kriminálním seriálu nebudou podle autorů, jako v každé správné detektivce, chybět dealeři drog, maskovaní lupiči a zločinci všeho druhu, nepůjde ale o nervy drásající krimi. Spíše o „domácí české příběhy“.

„Vše začíná tím, že se moje postava Karel Mlejnek – šéf oblastní kriminálky - dostává do zlomové životní situace a odchází do penze. Rodina by ho ráda viděla jako odpočívajícího dědu, který se stará o své vnouče a jezdí s kočárkem na poklidné procházky. To mu ale příliš nejde a neustále se montuje svým bývalým kolegům do vyšetřování,“ představil svou seriálovou postavu Svatopluk Skopal.

Marek Němec
Zdroj: ČT

Oddělení po svém otci přebírá jeho starší syn Kamil (Marek Němec), jehož čerstvě narozené dceři Elišce se Karel hodlá naplno věnovat, protože dětství svých synů pro samou práci propásl. Osud mu ale do cesty neustále staví nové a nové případy a jeho policajtské instinkty mu nedovolí je nechat na pokoji. Ukáže se navíc, že nemluvně není vždy takovou přítěží, jak by se mohlo na první dojem zdát, ale že se dá využít jako docela dobrá kamufláž.