Partnerské týrání podle Monyové: Sebemilenec na obrazovkách

Praha – Zesnulá spisovatelka Simona Monyová se dočkala další filmové adaptace svého románu. Nový film Sebemilenec připravuje Česká televize ve spolupráci s režisérem Filipem Renčem, který slibuje silný příběh inspirovaný nejen knihou, ale i nepříliš šťastným životem zavražděné literátky. V hlavních rolích se představí Simona Stašová a Jaromír Dulava.

Zpočátku partnerská idylka, která se zvrhne v domácí násilí – a ne jinak tomu bude v Sebemilenci. Režisér Renč avizuje, že se bude jednat o psychohoror. „Myslím, že to bude zajímavá analýza lidských povah a mezilidského vztahu, který se vyvíjí od zdánlivé selanky až po takové antické finále,“ prohlásil filmař. 

Majitelka psího hotelu se přes inzerát seznámí s navenek sympatickým, pozorným a milým mužem. Ten se ale – podle očekávání – promění v tyrana, jenž svou ženu systematicky sráží, deptá i vydírá. 

Domácí násilí se v tvorbě Monyové objevovalo častěji, protože ho sama zažila. Do příběhů promítla autorka svoje vlastní pocity. Sebemilenec se tak snaží skládat střípky spisovatelčina života právě prostřednictvím jejím knih. Osud Monyové však neskončil šťastně - před dvěma lety ji zabil vlastní manžel Boris Ingr, který si v současnosti odpykává patnáctiletý trest.  

„Velmi se na to těším, protože takto komorní a zdánlivě jednoduchý příběh bez vedlejších efektů a kaskadérských scén jsem ještě nedělal. Je to vysloveně herecký film,“ přiblížil Renč. 

Sebemilenec Monyové půjde na obrazovky (zdroj: ČT24)

Podle Monyové už Česká televize natočila dva filmy: Tchýně a uzený a Roznese tě na kopytech. Sebemilenec je poslední díl trilogie, která se kompletní objeví na obrazovkách na konci roku.

Vydáno pod