Sam Smith si nalil v noci whisky a složil další neveselou desku

Sam Smith vydává druhou desku (zdroj: ČT24)

Debutová deska anglickému zpěvákovi Samu Smithovi před třemi lety přinesla hned čtyři ceny Grammy, včetně nejlepšího alba. Novinkové album The Thrill of It All se nese ve stejně neradostném duchu jako jeho prvotina.

Smithův debut z roku 2014 In the Lonely Hour byl nejprodávanějším albem v šesti zemích světa. Smith navíc před dvěma lety nazpíval skladbu k bondovce Spectre, která mu vynesla Oscara a od té doby psal texty na novou desku. Ze sto čtyřiceti se jich do nového alba vešlo čtrnáct.

„Myslím si, že jsem jako textař dospěl, hodně jsem se o to snažil,“ zhodnotil svou novinku pro internetovou stanici iHeartRadio. „Už to nejsou skladby jen o mně a o mých vztazích, ale i o mé rodině. O tom, co se děje ve světě.“

Nové album podle něho není nejveselejší deska, protože takovou hudbu nedělá. Ostatně už první singl Too Good At Goodbyes naznačil, že fanoušci, kteří si Sama Smitha oblíbili pro jeho smutné milostné balady, nebudou zklamaní. Debutová deska byla o rozchodu s přítelem, ta druhá je o samotě.

„Moje první album bylo jako gin s tonikem. Tohle album je jako whisky, kterou pijete pozdě v noci o samotě. Je syrovější a otevřenější. Ukazuje víc, kdo jsem,“ srovnal obě nahrávky Smith.

K desce The Thrill of It All plánuje na příští rok i turné. Koncerty by měl odehrát ve dvaceti státech.