Režisér Pavlíček začal natáčet komedii Chata na prodej

Události: V hlavních rolích Chaty na prodej se představí Chýlková, Kačer či Vávra (zdroj: ČT24)

O vztazích a o tváři současné rodiny začal natáčet režisér Tomáš Pavlíček. Do hlavních rolí snímku Chata na prodej obsadil Jana Kačera, Ivanu Chýlkovou a Davida Vávru. Film koprodukovaný Českou televizí se v kinech objeví příští rok v srpnu.

První natáčecí den se odehrál v bytě v pražské Michli. Právě tady se schází rodina, která chce prodat chatu. Stejně na ni nikdo nejezdí.

„Věc, která je podle mě napojitelná pro každého diváka, protože rozepře v rodině, to znám téměř z každé rodiny a zjistil jsem, že každá druhá rodina v České republice má chatu a každá třetí řeší, jestli ji prodat nebo neprodat,“ vysvětlil režisér a spoluautor scénáře Tomáš Pavlíček svůj umělecký záměr.

„Scénář ani nemusel být napsaný, protože když si vzpomenu na některé rozhovory, které vedeme s manželkou, tak můžu jenom pokračovat našimi rozhovory, které vedeme doma,“ vyjádřil se herec David Vávra.

Voříšková: Nahlížíme do šílené rodiny

Právě matka v podání Ivany Chýlkové se rozhodne uspořádat na chatě ještě před jejím prodejem poslední rodinnou sešlost. „Je to taky příběh o tom, že rodina, i když se sejde pohromadě, tak to neznamená, že bude vždycky fajn,“ podotkla herečka. „Je mi to blízké tím, že tahle rodina, do které nahlížíme, je dost šílená. Ti lidé se strašně milují a zároveň se nenávidí,“ řekla herečka Tereza Voříšková.

Režisér Tomáš Pavlíček přitom nenatáčí sociální drama, ale komedii. K příběhu ho inspirovali vlastní příbuzní. „Samozřejmě, abych to mohl napsat, tak jsem se od těch postav musel odkopnout a trošku je přehnat, udělat je dramatičtějšími,“ popsal svou metodu. Z Prahy se filmaři přesunou i do osady poblíž Sázavy. Právě tam se nachází filmová chata na prodej.