Kittchen opustil kuchyni. Teď dobývá Radio

Praha – Nikdo vlastně neví, jak vypadá. Není sice tak těžké to zjistit, svou masku hudebník Kittchen ale nikdy nesundává. Tajemný muzikant vypouští do světa druhou desku s názvem Radio, která je k dispozici zdarma ke stažení na jeho oficiálních webových stránkách.

Možná jste ho zahlédli – vajíčkový obal prvotiny Menu jeden čas létal internetem s nálepkou nového nadějného interpreta, což se nakonec vcelku potvrdilo. Folk okořeněný „kuchyňským industriálem“ většině strávníků zachutnal, což mělo za následek Kittchenovu nominaci v hudebních cenách Vinyla. 

Před současnou novinkou Radio natočil hudebník v kuchařské čepici nahrávku Dezert, která byla plná remixů a coververzí úspěšného debutu, jež si vzali na paškál třeba Bratři Orffové, rapper Bonus nebo folkoví 27. 

Po dvou letech od debutu servíruje veřejnosti nášup. Není ale na škodu si uvědomit, že není pro každého. Kittchenova tvorba rozhodně není primitivní ani odlehčená muzika. Na její poslech je potřeba čas a maximální vnímavost.

Řeč byla o tom, že je album volně ke stažení na internetu. Ti, kteří by ale tajemného kuchaře chtěli podpořit, mohou tentokrát desku zakoupit i ve fyzické podobě u vydavatelství Červený kůň. Cena přitom není striktně diktovaná, vybrat si můžete hned ze tří částek. Pokud by se posluchačům přesto nechtělo sahat do peněženky, mohou si zakoupit červnové číslo časopisu Fullmoon a Radio pak získají jako dárek. 

K prodeji i propagaci se interpret staví volnomyšlenkářsky. „Stahujte, kupujte, hlavně poslouchejte, a když se vám to rozezní v hlavě, posílejte dál,“ vzkazuje na svém webu.

Kittchen se počínaje dneškem vydává také na menší turné. Dnes zahraje v Jeseníku, zítra v Kopřivnici a o víkendu ho čekají kluby v Novém Jičíně, v Brně a poslední květnový den zahraje i v Praze.

Vydáno pod