Klip týdne: Green Day / Too Dumb to Die

Je to skoro rok od vydání dvanácté studiovky Revolution Radio a američtí Green Day přicházejí s novým videoklipem Too Dumb to Die.

O nápadité animované lyric video v retro stylu se postaral Joseba Elorza a je jasnou známkou toho, že i bez okázalosti a pompéznosti to může skvěle fungovat. Nakreslení Green Day jsou stejně vtipní jako ti skuteční a zkrátka baví. 

Armstrong a spol. však nejsou jen hudebníci, co si ze sebe rádi dělají srandu, ale i správní chlapi se srdcem na pravém místě, což dokázali nedávno, když uspořádali facebookový live koncert, při kterém vybrali peníze od sledujících uživatelů, jež pak putovaly na pomoc obětem hurikánu Harvey.

Green Day jsou americká punkrocková kapela založená roku 1986. Tvoří ji zpěvák a kytarista Billie Joe Armstrong, basista a doprovodný vokalista Mike Dirnt, bubeník Tré Cool a kytarista Jason White. Mají na kontě 12 studiových alb, přes 65 milionů prodaných kopií a 4 ceny Grammy. Za dobu svého působení se stali široce uznávanou kapelou a spolu se skupinami jako Offspring, NOFX nebo Sum 41 se zasadili o popularizaci a oživení tradičního zájmu o punk rock ve Spojených státech i po celém světě. Čeští fanoušci je mohli naposledy vidět letos v lednu, kdy se v rámci turné zastavili v pražské Tipsport Aréně.