Placebo míří do Prahy s Ježíšovým synem

Kapela Placebo slaví dvacet let od vydání svojí debutové desky velkým turné, ale taky novým výběrem nejlepších písniček. Album vyjde 7. října a nebudou na něm chybět hity jako Nancy Boy, Pure Morning nebo Every You Every Me. Skupina na něj nahrála i jednu zcela novou píseň, která se jmenuje se Jesus' Son a nyní je k poslechu na internetu. Placebo ji pak možná zahrají i na živo v Praze.

Placebo do Prahy dorazí 8. listopadu, kdy se představí ve Fóru Karlín. Kapela slibuje odehrát koncert složený ze skladeb ze všech svých alb. Nynější turné Placeba se koná k 20. výročí vydání jejich debutového alba, z něhož singly Nancy Boy a Teenage Angst v roce 1996 vystřelily do čela britských hitparád.

Placebo mají na kontě více než dvanáct milionů prodaných alb. Placebo začátkem minulé dekády částečně navázali na úspěch žánru zvaného britpop, oproti jeho představitelům ale měli blíž k punku a k rocku. Jejich hlavním poznávacím znamením je zpěvák Brian Molko, kterého mimo jeho androgynní image charakterizuje specifický hlas, jenž lze jen těžko s kýmkoliv zaměnit.

Vydáno pod