Hansarda a Irglovou nespojuje jen Oscar. Opět spolu koncertují

No comment: Koncert Hansarda a Irglové v Brně (zdroj: ČT24)

Oscarová dvojice Markéta Irglová a Glen Hansard se opět sešla na pódiu. V brněnském Sono Centru odehráli v neděli tříhodinovou show, při níž irský hudebník představil své druhé sólové album Didn't He Ramble.

Oscara získalo duo za úvodní píseň Falling Slowly filmu Once v roce 2008. Od té doby se jejich hudební dráhy rozešly, ovšem ne definitivně. „Když jsem viděl termíny pro Česko, mluvil jsem s Markétou po telefonu a řekl jí, že by bylo fajn - a vlastně výjimečné -, kdyby s námi hrála na české části turné. A když řekla, že by ráda, napadlo mě, proč ne rovnou na celém turné?“ popsal Hansard, jak Irglovou přizval k hostování.

Po získání Oscara vytvořil dvě alba s kapelou Swell Season, tvořenou Irglovou a spoluhráči z The Frames, kteří ho doprovází i na aktuálním turné. Jeho první sólovou deskou bylo v roce 2012 album Rhytm and Repose, loni vydal nahrávku Didn't He Ramble. S ní vyjel na jarní turné po Evropě.

Reportáž: Hansard a Irglová koncertují v Česku (zdroj: ČT24)

Od oscarového úspěchu nezahálela ani Irglová. Předloni vydala desku Muna, inspirovanou Islandem, kde momentálně žije, loni před české posluchače předstoupila jen jedenkrát, v Plzni uvedla animovaný snímek Píseň moře, k němuž nazpívala českou verzi úvodní skladby.  

V Sono Centru zahráli zvlášť i dohromady, vytvořit ze společných vystoupení pravidlo ale neplánují. Slyšet je fanoušci mohou ovšem ještě dvakrát - 12. a 13. března v Praze.