Máme nejrozsáhlejší program v historii, hlásí Colours

Festival Colours of Ostrava potvrdil kompletní uzavřený program. Je nejrozsáhlejší v historii akce a nabídne 299 bodů na 16 scénách. Vedle 75 zahraničních a 57 domácích kapel, divadel a poezie nyní přibyly do programu filmy, diskuse (letos nově na dvou scénách), workshopy, program na scéně České televize, několik výstav a výtvarných aktivit, Design zóna s 33 prodejci, nový Family park i doprovodné aktivity v Dole Hlubina a na dalších místech.

Vedle hlavních hvězd jako Björk, Kasabian, Rudimental, St. Vincent, Mika, Clean Bandit, Caribou, José González, The Cinematic Orchestra, Rodrigo y Gabriela nebo Swans dorazí do Ostravy kapely a hudebníci z 31 zemí světa - od Jižní Afriky po Mexiko, od Austrálie po Island, od Pakistánu po Izrael. Žánrově se program rozprostře od electra přes world music, jazz, rock, alternativu, soul a reggae.

Z České republiky k sobě poutá nejvíce pozornosti jednorázový společný projekt kapely Zrní s Janáčkovou filharmonií Ostrava, dále například Tata Bojs, kteří koncert na Colours of Ostrava využijí pro nahrávání skladby na nové desce, Lenka Dusilová a Baromantika, Bratři Ebenové, Stromboli, Michal Hrůza, Kieslowski, Tvrdý/Havelka, Aneta Langerová, Vladimír Merta Trio, Sto zvířat, Vladimír Mišík a další.

Letošní filmový program připravila opět Letní filmová škola Uherské Hradiště. Návštěvníci uvidí spoustu lahůdek, které sahají od klasiky, jako jsou kultovní drama Klub rváčů, thriller Okno do dvora, Perný den s Beatles či restaurovaný Vynález zkázy, přes novinky jako animovaný snímek Michela Gondryho s Noamem Chomskym Je muž, který je vysoký, šťastný?, hudební tragikomedii Frank, vizuálně podmanivý thriller Fénix nebo francouzský film Samba od tvůrců Nedotknutelných až po dokumenty Nick Cave: 20 000 dní na zemi, Magický hlas rebelky o Martě Kubišové, oceněný snímek K oblakům vzhlížíme Martina Duška a Evangelium podle Brabenceo Vráťovi Brabencovi z The Plastic People of the Universe. 

Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na diskuzní scény, cirkusové šapitó nebo na Scénu České televize, která nabídne možnost nahlédnout do zákulisí svého fungování při živém vysílání vybraných pořadů (Interview ČT 24, Události v kultuře), ale také setkání s jejich tvůrci a protagonisty či interaktivní workshopy vedené televizními profesionály.

Na kompletní program se podívejte na stránkách festivalu, který se uskuteční v Dolních Vítkovicích v termínu od 16. do 19. července.