Do Varů přijede „pretty man“ Richard Gere

Americká hollywodská hvězda Richard Gere bude hostem letošního festivalu ve Varech. Na padesátém ročníku přehlídky převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Čeští diváci Richarda Gera na plátně naposledy mohli vidět v komediálním Druhém báječném hotelu Marigold. Naživo se s ním mohou setkat ve Varech už při zahájení festivalu 3. července. Jeho hereckou kariéru připomenou dvě dramata, natočená v nedávné době - Time Out of Mind, které letošní ročník zahájí, a Franny. V letním kině pak bude promítnut snímek, který Gerea snad nejvíce proslavil: romantický příběh Pretty Woman.

Do Varů přijede i zástupce filmové romantiky poněkud hrubšího zrna - Jamie Dornan, představitel přísného podnikatele ve filmové adaptaci literárního bestselleru Padesát odstínů šedi. Spolu s režisérem Seanem Ellisem představí chystaný válečný film Anthropoid, který se v české koprodukci začne u nás natáčet příští měsíc. Pojednává o atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

K nově oznámeným hostům patří také Harvey Keitel. Americký herec, známý z filmů Ponorka U-571 nebo Pulp Fiction, přiveze nejnovější film režiséra Paula Sorrentina. Jeho Mládí mělo premiéru před nedávnem na festivalu v Cannes.

Tisková konference k hostům KVIFF (zdroj: ČT24)