Kožená nedlouho před porodem skvěle zazpívala ve Vídni

Vídeň - Světoznámá česká mezzosopranistka Magdalena Kožená podala vynikající výkon při písňovém recitálu ve Vídni. "Samozřejmost a přirozenost, s jakou zpívala, jen dokládá její vynikající úroveň. Umělecký zpěv bez vyumělkovanosti, romantika bez patosu, naprostá přirozenost, prostě bohatý, plný život," hodnotí vystoupení recenzent Wolfgang Huber-Lang.

Kožená vystoupila v Mozartově sále vídeňského Koncertního domu společně s německou sopranistkou Dorotheou Röschmannovou a za osvědčeného klavírního doprovodu Malcolma Martineaua. Zpívaly sólově i společně písně od Johannese Brahmse, Antonína Dvořáka, Franze Schuberta, Henriho Duparka, Felixe Mendelssohna-Bartholdyho nebo Gabriela Faurého. Publikum nadchly nejvíce společné duety, při kterých se spíše temnější a teplejší odstíny hlasů obou zpěvaček skvěle doplňovaly.

Kožená, která tento měsíc slaví 35. narozeniny, žije již několik let se známým britským dirigentem Simonem Rattlem a má s ním už tříletého syna Jonáše. Své druhé dítě by měla porodit v červnu.