„90210“ je zpátky

Seriál Beverly Hills 90210 se vrací na televizní obrazovky, i když s pozměněným názvem a s jinými aktéry. V úterý 2. září televizní stanice CW odvysílá dvouhodinový premiérový díl o partě osmi teenagerů, vyrůstajících v luxusní čtvrti Beverly Hills. Společně s novými hereckými hvězdami se do slavného seriálu z 90. let vrátí i někteří herci z původních sérií; producenti získali příslib od dvou někdejších největších rivalek - Brendy a Kelly alias hereček Jennie Garthové a Shannen Dohertyové.

Brenda, Kelly, Donna…

Před každým začátkem sezóny přicházejí televize s novými seriály a nápady, a 90210 (tak se nově seriál jmenuje) patří k letošním největším tahákům. Noví hrdinové jsou už k vidění na reklamách několikrát denně, dostávají se pomalu i na titulní stránky časopisů a nový seriál provázejí i bulvární skandály. Jako třeba ten, že představitelce Donny - Tori Spellingové - nabídla produkce za hostování v nových dílech mnohem menší honorář než bývalým kolegyním Jennie Garthové a Shannen Dohertyové.

Kdo si ještě pamatuje na příběhy dětí zbohatlíků, mohl by sám napsat scénáře k novým epizodám. Herci i producenti už teď prozradili, že seriál bude v mnohém podobný, znovu se budou řešit problémy dospívající mládeže jako jsou drogy, první lásky a sex anebo diety v případě slečen. Znovu tu bude sourozenecká dvojice, která se právě přistěhuje do Beverly Hills, i rozmazlené holčičky s kreditními kartami svých bohatých otců.

Tak, jak je to doopravdy 

Podle herce Tristana Wildse, který hraje novodobého kladného hrdinu „a´la Brandon Walsh“ i když s jinou barvou pleti, bude seriál modernější: „Bude to víc o samotném životě. Uvidíte, co se skutečně může stát, když budete zkoušet drogy, co může přijít, když budete brát sex jako hračku, nebude to jen tlachání nad problémy u rodinné večeře,“ říká. To stejné řekla časopisu Nylon i herečka Shenae Grimesová: „Nebudeme jako ostatní seriály pro mladé, kde holky pláčou a problémy za ně řeší maminky. Tak to ve skutečnosti nefunguje.“ 

Seriál se vrací po osmi letech. Poslední díl původního seriálu odvysílala televizní stanice FOX v květnu roku 2000. Desetiletou tradici tehdy ukončila televize kvůli klesající sledovanosti; přispěl k tomu i fakt, že se seriál postupem let stal zmateným propletencem zápletek i hereckých postav. I přesto ale patřil seriál Beverly Hills 90210 k nejúspěšnějším v 90. letech, navíc ukázal cestu dalším produkcím. Model party kamarádů teenagerů převzali tvůrci dalších úspěšných seriálů pro mladé jako byl Dawsnův svět nebo O. C. Několikrát bylo Beverly Hills 90210 nominováno na televizní ceny Zlatý glóbus a Emmy a pravidelně se objevovalo v žebříčcích nejsledovanějších pořadů v USA.