Pavel Kříž je čtvrtým králem StarDance

Praha – Herec Pavel Kříž s tanečnicí Alicí Stodůlkovou zvítězili ve čtvrté řadě taneční show StarDance. O titul král a královna tanečního parketu se ve finále soutěže s podtitulem „… když hvězdy tančí“ utkali se zpěvačkou Anetou Langerovou a tanečníkem Michalem Kurtišem. Devětačtyřicetiletý herec, známý především z trilogie Básníci, byl přitom podle sázkových kanceláří před finálovým večerem spíš outsiderem. Vyzpovídat oba finálové páry můžete prostřednictvím webového speciálu StarDance IV v pondělí 20. prosince od 14:00.

Kříže a Stodůlkovou mírně favorizovala v závěrečném kole soutěže čtyřčlenná porota, která ovšem vyzdvihovala také výkony druhého tanečního páru, při waltzu některým z nich prý dokonce naskakovala husí kůže.

Kříž, který finále zahájil tangem s růží v zubech, se svojí tanečnicí zaujal také sambou, hip hopem a čačou. Na závěr jedné ze svých tanečních kreací dokonce Kříž udělal stojku. „Já jsem opravdu v šoku,“ reagoval bezprostředně po vyhlášení výsledků oblíbený herec. On i Stodůlková poděkovali lidem za hlasy, Kříž si nemohl vynachválit svoji taneční partnerku, která je podle něj vynikající tanečnice a neuvěřitelně pracovitý, pokorný a skvělý člověk.

Finále StarDance patřilo Pavlu Křížovi s Alicí Stodůlkovou (zdroj: ČT24)

Svým soupeřům k zaslouženému vítězství popřáli stříbrní Langerová a Kurtiš. Zpěvačka stejně jako vítězný herec připustila, že ji tanec začal velmi bavit. Langerová a Kříž shodně uvedli, že v něm budou pokračovat. „Při tanci se prostě cítím skvěle,“ konstatovala Langerová, která mimo jiné předvedla taneční variaci inspirovanou kultovním tanečním filmem Hříšný tanec.

Pavel Kříž o vítězství: V každém tanci jsem si našel nějakou radost, jinak bych to nemohl dělat, mám to tak se vším. A možná se ta radost přenesla na diváky.  

Aneta Langerová: Mám z toho obrovskou radost. Jestli jsme druzí, třetí nebo až někde v dáli, je opravdu jedno. Je hezká ta zkušenost a to, že to člověk nějak ustál.

Kříž: Nechodil jsem ani do tanečních

Oba finalisté byli na začátku soutěže tancem nepolíbeni. „Téměř nulové,“ odpověděla Aneta Langerová na otázku, jaké jsou její taneční zkušenosti. „Myslím, že mě lidé mají zafixovanou jako naprosté poleno, což by mohla být dobrá výchozí pozice. Nikdo ode mě nic nebude očekávat. To je také jeden z důvodů, proč jsem do soutěže šla,“ prohlásila zpěvačka.

Podobně na nabídku účastnit se taneční show reagoval i herec Pavel Kříž. Když se ji rozhodl přijmout, jeho okolí prý prohlašovalo, že se musel zbláznit. „Netuším, jak přišli právě na mě. Nemám žádnou taneční průpravu a nechodil jsem ani do tanečních,“ přiznal. Počet hlasů, které Kříže i Langerovou posunuly do finálového kola, svědčí o tom, že diváky svými výkony přesto dokázali zaujmout. 

Když hvězdy tančí…

Pomyslnou bronzovou medaili získali minulou sobotu zpěvačka Monika Absolonová a Václav Masaryk. V předchozích kolech diváci vyřadili dalších pět párů – postupně zaslali nejméně hlasů herečce Veronice Žilkové s tanečníkem Markem Dědíkem, moderátorovi Alexandru Hemalovi a Jitce Šorfové, kuchaři Filipu Sajlerovi a Veronice Šmikové. Poté přes kladné hodnocení porotou vypadla herečka Jitka Čvančarová s tanečníkem Lukášem Hojdanem. Soutěž museli opustit i herec Saša Rašilov a tanečnice Karolína Majerníková.

StarDance patří k divácky nejoblíbenějším pořadům, i proto se Česká televize rozhodla nasadit do podzimního programu čtvrtou řadu. První ročník soutěže odvysílala v roce 2006, vítězem se tehdy stal herec Roman Vojtek. O rok později zvítězil akrobatický lyžař Aleš Valenta; ve třetím ročníku před dvěma lety si vítězství vytančila herečka Dana Batulková.