Nový Superman bude ocelový

Los Angeles - Americké filmové studio Warner Bros Pictures chystá nový film o Supermanovi. Hlavního hrdinu Clarka Kenta, který v modrém overalu s S na hrudi zachraňuje svět, by měl tentokrát ztvárnit britský herec Henry Cavill. Snímek ještě nemá název, předběžně se mluví o titulu Superman: Man of Steel. Termín předpokládaného uvedení do kin je podle studia prosinec 2012.

Režie se ujme Američan Zack Snyder, který natočil například filmy 300: Bitva u Thermopyl z roku 2006, Úsvit mrtvých z roku 2004 nebo Legenda o sovích strážcích z roku 2010. Snyder označil Cavilla, který byl prý již mezi kandidáty na Batmana, Jamese Bonda i předchozí verzi Supermana, za skvělou volbu.

Sedmadvacetiletý Cavill hrál například ve filmech Laguna z roku 2001, Užívej si, co to jde z roku 2009, Tristan a Isolda z roku 2006 či v televizním seriálu Tudorovci z roku 2007.

V předchozím filmovém příběhu o Supermanovi v režii Bryana Singera hrál hlavní roli Brandon Routh. Za nejslavnějšího představitele létajícího ocelového muže bývá označován Christopher Reeve ve snímcích ze 70. a 80. let.

Vydáno pod