Pohádky o štěňátkách na dobrou noc

Praha – Nový večerníčkový seriál, který bude po třináct podvečerů doprovázet děti před spaním, natočil tvůrce oblíbených večerníčků o přírodě a zvířátkách Václav Chaloupek. V Pohádkách pro štěňátka se malí diváci opět setkají s fenou bavorského barváře Madlou, se kterou se seznámili v cyklu příběhů nazvaných Madla a Ťap. První díl odvysílá Česká televize 27. února v 18:45 na prvním programu.

Madla se štěňaty bydlí u laskavého chovatele zvířat Václava (Václav Chaloupek) v hájovně uprostřed lesa. Na začátku každého dílu diváci uvidí, co nového se štěňátka naučila a co zajímavého zažila. Od prvních krůčků, krmení, návštěvy zvěrolékaře, hraní na dvoře, vycházky do lesa, uličnické kousky až po chvíli, kdy budou dost velká na to, aby mohla odejít k novým pánům.

"Věřím, že se pohádky…

… budou líbit malým i velkým. A to tak, že vstanou od televize a počítačů, vypnou mobily a vyrazí někam do přírody," přeje si Václav Chaloupek, tvůrce večerníčků Méďové, Bráškové, Vydrýsek, Tuláček, Pruhovaní kamarádi, Kluci ze zámku, Podivuhodná cesta ježka Aladina a dalších pořadů a seriálů o přírodě, její kráse a zákonitostech, o životě jejích obyvatel a o tom, jak se k nim správně chovat.

Svým „dětem“ – Adince, Bročkovi, Cilce, Drakovi a Edymu – vypráví také Madla, které hlas propůjčila herečka Jana Paulová, před usnutím příběhy o o bázlivém zajíčkovi, zatoulaném liščátku, o ztraceném a nalezeném srnci, podivném psíkovi a bobříkovi Boříkovi, o hledání jezevčího ráje, o setkání s divočáky nebo výpravě do mechových skal. 

Štěňata tak nebudou jedinými hrdiny pohádek. Do některých příběhů zasáhnou i lidé, kteří zvířatům pomáhají, i ti, kteří jim působí nesnáze. Velkou úlohu hraje samotná hájovna jako útočiště pestré skupiny zvířat, které v ní a jejím okolí Václav Chaloupek shromáždil a o které se stará. Jsou na sebe i na režiséra tak zvyklá, že bylo možné natočit i velmi neobvyklé scény jako například společný výlet celé zvířecí „rodinky“ do lesa.