Lady Gaga může být i vaše sousedka

New York – Pětadvacetiletá americká zpěvačka Lady Gaga se krátce před vydáním nové desky rozhodla prozradit dosud nezveřejněné písničky. Jako nástroj propagace svého nového alba si zvolila sociální síť Facebook, kde zprávu o vydání nové desky předává hráčům internetové hry Farmville. Tu měsíčně navštíví desítky milionů lidí. Virtuální farma nazvaná Gagaville je tak dalším propagačním trikem kontroverzní zpěvačky.

Zhruba šestačtyřicet milionů virtuálních farmářů a zahradníků má novou sousedku. Účastníci internetové hry Farmville mohou kromě pěstování rajčat nebo chovu skotu nově taky poslouchat dosud nezveřejněné písničky americké zpěvačky Lady Gaga. On-line hra Farmville s desítkami milionů hráčů, kteří se v ní měsíčně vystřídají, je pak ideálním tržištěm pro nový produkt. Pokud dokáže virtuální farmáře zaujmout.

Krátce předtím, než zpěvačka otevřela svou virtuální farmu Gagaville, zasedla tentokrát do skutečného šéfredaktorského křesla mezinárodního deníku. Další způsob Lady Gaga, jak o sobě dát vědět. „Samozřejmě, že věřím v rovnost šancí, ale to není žádná novinka. Nechci, aby ty noviny byly věstníkem toho, co si Lady Gaga myslí o světě. Sbírkou mých citátů, ze kterých se stane nějaký politický program,“ vysvětluje zpěvačka.

Reportáž Petra Viziny (zdroj: ČT24)

Nesejít na jedinou chvíli z očí ani z mysli. Díky téhle strategii se z Lady Gaga stala současná verze její kolegyně Madonny, včetně známého hesla: Můžete mě nenávidět, ale nemůžete mě ignorovat.

Lady Gaga / Born This Way
Zdroj: ČT24/Oficiální stránky Lady Gaga