Hobit už má jméno

Wellington - Oba díly filmu Hobit, který dějově předchází trilogii Pán prstenů, už dostaly název. První snímek, který přijde do amerických kin příští rok, se jmenuje The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobit: Neočekávaná cesta). Druhý díl, kterého se diváci dočkají o rok později, ponese jméno The Hobbit: There and Back Again (Hobit: Cesta tam a zase zpátky), oznámil časopis Hollywood Reporter.

Oba názvy poukazují na knihu od J.R.R. Tolkiena, jejíž adaptací filmy budou. Celý název knihy je Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky, jméno první kapitoly potom zní Neočekávaný dýchánek.

Natáčení Hobita začalo na Novém Zélandu letos v březnu. Z postav, které se objevily v Pánovi prstenů, se na plátno vrátí Ian McKellen jako čaroděj Gandalf, Christopher Lee jako čaroděj Saruman, královna elfů Galadriel v podání Cate Blanchettové či Andy Serkins jako Glum. Ve filmu znovu bude i Orlando Bloom jako elf Legolas, přestože v knižní předloze chybí.

Hlavní postavou Hobita bude Bilbo Pytlík, který měl v Pánovi prstenů epizodní roli. Nyní ho ztvární Martin Freeman, v dříve natočené filmové trilogii ho hrál Ian Holm.

Režisér Peter Jackson se novým dvoudílným filmem vrací do Tolkienovy Středozemě po osmi letech. Poslední díl Pána prstenů, Návrat krále, šel do kin v roce 2003.

Vydáno pod