Filmové premiéry

Tuzemské filmové premiéry tohoto týdne potěší nejspíš především milovníky zvířat a happy endů. Připomenout si mohou Lvího krále z Disneyho dílny, ovšem v módním 3D, a lev, dokonce mluvící lidskou řečí, nechybí ani v romantické komedii Ošetřovatel. Recenze na oba snímky si budete moci na webu ČT24 přečíst během víkendu.

LVÍ KRÁL. Příběh lva Simby, který nezapřel svou královskou krev, i když se o to jeho vypočítavý strýc dost snažil, patří k nejúspěšnějším animovaným filmům Walta Disneyho. Jistě i díky sladkobolné písni Eltona Johna a Timea Rice, která přispěla k získání Oscara i Zlatého globu za hudbu. Snímek z roku 1994 se nyní společnost Disney rozhodla oživit pomocí dalšího rozměru – 3D prý divákům umožní „zhlédnout Lvího krále znovu poprvé, bez ohledu na to, kolikrát tento film již v minulosti viděli“.

OŠETŘOVATEL. Ošetřovatel Griffin (Kevin James) má rád svou práci v zoo a zvířátka mají ráda svého ošetřovatele. Jenže Griffin tuší, že když je mu ve společnosti lva příjemněji než ve společnosti ženy, něco je špatně, a má-li najít dívku svých snů, musí si najít jinou práci. Zvířata ale propadnou panice, a než by svého milovaného ošetřovatele ztratila, prozradí mu své největší tajemství – že umí mluvit. Navíc se mu rozhodnou udělit i lekce v seznamování, pochopitelně ve zvířecím stylu. Ano, na světě je všechno možné. Režie: Frank Coraci. Hrají: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb.